31 dec 2008

Happy New Year!


Ik wens iedereen een goed, gezond en vooral creatief 2009 toe!

28 dec 2008

Oudejaarsloop





Vandaag had ik een Oudejaarsloop van Nordic Walking. Je kon kiezen uit 7 of 10km en aangezien het vandaag erg koud zou worden hadden we van tevoren al besloten om maar 7km te gaan lopen.Ik had me aardig goed ingepakt, een beetje te goed, want het zweet stond op mijn rug. De tocht begon bij Nogal Wiedus, een eettentje bij de dijk. Vanaf daar zijn we door de duinen en door het bos gelopen en op het parkeerterrein kregen we heerlijke Gluhwein. Af en toe was het onderweg wat glibberig, vanwege de vorst. Daarna moesten we de duinen weer in en vanaf daar het strand op.Het was heerlijk weer en we liepen in de luwte van de duinen over het strand terug naar Nogal Wiedus. Daar kregen we koffie/thee of wat anders naar keuze en lekkere oliebollen. Het was een geslaagde tocht en heerlijk loopweer. 25 januari gaan we de Egmond Wandel Marathon lopen van 10 km en hopelijk treffen we net zulk lekker weer!

24 dec 2008

Merry Christmas


Ik wil iedereen hele gezellige kerstdagen toewensen! Wij gaan eerste kerstdag met zijn allen naar mijn zuster en zwager en de tweede kerstdag blijven we lekker thuis. Ik heb allemaal heerlijke kleine hapjes gehaald, dus dat wordt beide dagen lekker smullen!

Verder kreeg ik van Tineke nog een Award, dank je wel! Nu moet ik 5 verslavingen opnoemen, da's niet zo moeilijk
* computeren,op vakantie mis ik hem niet
* chocola, heeeeeeeurlijk voor iedereen wel herkenbaar
* kaarten maken
* handdoekjes kopen bij de Bijenkorf
* fotograferen (soms tot ieders frustratie)
Ik geef deze award door aan iedereen die hem nog niet heeft, want volgens mij heeft iedereen hem ondertussen al wel gekregen

14 dec 2008

Weekendje Keulen






We zijn van het weekend met vrienden van ons naar de kerstmarkt in Keulen geweest. Het was er lekker druk en hartstikke gezellig. We hadden een super sjiek hotel vlakbij Köln Messe. Ik heb ook weer één van mijn angsten overwonnen, want we zijn op de Köln Triangle geweest. Die is 100m hoog en dan heb je een heel panorama uitzicht over Keulen. Ik moest wel eerst acclimatiseren, ik heb een beetje hoogtevrees. Bij Käthe Wohlfahrt ben ik nog geslaagd voor een leuk Weihnachtspyramidetje waar je kaarsjes in kunt zetten en dan gaat het draaien. Het was weer een top weekend, die natuurlijk weer veels te snel voorbij gaat.

8 dec 2008

DT Double Dutch Challenge # 7


Challenge nummer zeven op Double Dutch staat in het teken van Kerst. De opdracht voor deze keer is maak een kerstboom ornament. Ik heb gekozen voor kleine gevulde tasjes. Mijn zuster heeft een aantal tasjes voor me uitgestanst met de Cricut. Je zet ze in een handomdraai in elkaar en je kunt ze vullen met allerlei leuke kerstprulletjes. In het linker tasje heb ik wat Skimmia bloemetjes gestopt. Ik kreeg ze helaas niet beter op de foto.

3 dec 2008

Twee kaartjes



Hier zijn dan eindelijk weer wat kaartjes van mij. Ik denk dat ik over die onderste wel 14 dagen heb gedaan. Beter laat dan nooit zullen we maar zeggen. Het papier is van MakingMemories.
Het bovenste kaartje is gemaakt voor de Double Dutch Challenge#6. Een geweldige schets gemaakt door Eer

Fotocursus



Gistermiddag ben ik tussen de buien door met mijn camera op pad gegaan. Ik had van de fotocursus die ik volg de opdracht gekregen om heel uitgezoomd en heel ingezoomd te fotograferen op dezelfde plek in mijn geval 18-300mm. Ik heb voor de vuurtoren de lange Jaap gekozen, omdat dat toch iets typisch Den Helder is. Je hebt een mooi wijds uitzicht over de dijk en een stukje Huisduinen en je kunt het bovenste gedeelte van de lange Jaap mooi inzoomen. Ik heb ze vanmiddag gelijk laten afdrukken en hopelijk worden ze goed gekeurd. De instellingen van mijn toestel staan nog allemaal op automatisch, maar de bedoeling is dat ik leer om alles handmatig in te stellen.